16545

RESIDENTS

Benvolguts Residents,

Us volem agrair que valoreu la possibilitat de triar el nostre centre per formar-vos com a especialistes. Això suposa una gran responsabilitat per nosaltres, responsabilitat que acceptem de bon grau.

És possible que molts de vosaltres no ens conegueu, tot i que fa molts anys que ens dediquem a la formació d’especialistes. No patiu, tot el personal del CST estarà a la vostra disposició perquè trobeu l’entorn més adequat per facilitar l'adquisició dels coneixements i habilitats que la vostra especialitat us demana. Intentarem que des del primer dia us trobeu com a casa.

Esperem estar a l’alçada de les vostres expectatives. Estem motivats per la Docència i sempre estarem oberts a fer l’autocrítica necessària per millorar en el que convingui.

Salutacions i fins aviat

 

  • Pla d'acolliment

El Pla d’acolliment és un procediment pel qual intentem que tots els residents trobin l’orientació necessària per incorporar-se de la forma més fàcil possible a la seva nova feina com un treballador més del CST. Aquest Pla s’inicia en el primer contacte que teniu amb nosaltres (trucada telefònica, visita personal, mail, etc) i finalitza quan us heu incorporat als vostres serveis i comenceu la vostra feina de forma regular.

Procediment d'acollida

Procedimiento de acogida

  

  • Programa Formatiu de Residents

 El Programa Formatiu de Residents és un programa de formació que ofereix el CST a tots els residents independentment de la seva especialitat. L’objectiu és proporcionar competències transversals (comunicació, recerca, bioètica, qualitat) que complementaran las competències pròpies de cada especialitat.

Les activitats formatives estan programades al llarg de tots els anys que dura la residència, i consten de forma especificada al vostre Programa individual de formació.Són impartides per professionals qualificats amb un programa en el que consten els objectius d’aprenentatge i l’avaluació. És fonamental la vostra valoració al finalitzar l’activitat per tal de poder establir àrees de millora.

Programa formatiu residents

 

 Risc psicosocial del resident

 La salut dels especialistes en formació és una altra de les nostres responsabilitats.

Entenem que l’inici de la feina assistencial comporta en el resident una sèrie de canvis que poden afectar la seva salut física i mental. És una època d’assumir responsabilitats, de tenir contacte amb persones malaltes que poden morir, de nits sense dormir, d’estrès.

Per aquest motiu, des del primer moment, els residents tindran tot el recolzament del Servei de Salut Laboral que els oferirà el recursos necessaris per solucionar els problemes que vagin sortint al llarg de tota la residència.

Risc psicosocial resident

 

  • Normativa laboral

La Residència és una època que es fonamenta en l’aprenentatge i en l’adquisició de coneixements i habilitats, dins d'un marc laboral i, per tant, amb una regulació específica.

El Departament de Recursos Humans és el responsable de l’elaboració de la normativa en estreta relació amb el Departament de Docència i tenint en compte la legislació vigent en cada moment.

Cada any quedarà reflectit el temps de treball, vacances, dies de lliure disposició, etc. a la normativa laboral.

Normativa laboral

 

  •  Reglament guàrdies

 A la majoria d'especialitats, les guàrdies constitueixen una part important del Programa Formatiu. Aquesta importància obliga a una regulació específica en el número d’hores mínim i màxim a realitzar. Es garantiran un número d’hores de guàrdia mínim per garantir una adequada formació i es controlarà que no es sobrepassin el màxim aconsellable. Aquest número quedarà clarament especificat en el reglament.

Normativa guàrdies

 

Consorci Sanitari de Terrassa - Tel. 93 731 00 07 - [ AVÍS LEGAL ]

Contacti amb Formació Grau - Contacti amb Formació Especialitzada